ERZURUM / ŞENKAYA - Akşar Çok Programlı Anadolu Lisesi

AKŞAR MAH. B KÜME EVLER KÜME EVLERİ NO: 155 ŞENKAYA / ERZURUM
İngilizce, Almanca
Ulaşım
İlçe merkezine ve çevre ilçelere akşam saat 5´e kadar sürekli araba bulunmaktadır.
Servis Bilgisi
Okulun kendi servisi bulunmamakla birlikte ticari servisler sürekli bulunmaktadır. Öğretmenlerimizin servisi vardır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Oltu Göle arasında bulunmaktadır. İlçemizde ilçe sağlık merkezi,postahane,atm,eczane vb olanakları vardır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl merkezine 160 km ,ilçe merkezine 19 km uzaklıktadır. Oltu Akşar yol güzergahımız düz ve asfalt yoldur.
Okulumuzda 9. sınıf 105 kontenjanımız vardır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz puansız öğrenci almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz öğrencilerinin 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı Ygs Lys başarı Durumu 14 öğrenciden 1´i barajı geçerek üniversiteye yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz da her sene düzenli olarak güreş, bilek güreşi, futbol,voleybol ve masa tenisi turnuvası düzenlenmektedir. Okulumuz öğrencileri 2021-2022 Eğitim-Öğretim döneminde ilçe düzeyinde düzenlenen atletizm 1500m yarışmasında 1. olup derece almışlardır. Yine ilçe düzeyinde düzenlenen güreş şampiyonasında derece alıp erzurumda yapılan il şampiyonasına katılmaya hak kazanmışlardır. 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminde bilek güreşinde il düzeyinde 1. olup bölge şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştır. Diğer öğrencilerimizde kendi katagorilerinde derece almışlardır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz Öğrencileri ilçe düzeyinde yapılan yabancı dil bilgi yarışmasında 1. olup derece almışlardır. Genel kültür bilgi yarışmasında 1. olup derece almışlardır. ilçe düzeyinde düzenlenen kompozisyon yarışmasında 1. ve 3. okulumuz öğrencileri olmuştur. Her hafta 12 sınıf ve mezun öğrencilerimize YKS deneme sınavı yapılmaktadır. Ayrıca Öğretmenlerimiz koçluk sistemiyle 12. sınıf öğrencilerimize rehberlik etmektedir. Öğretmenlerimiz kendi sınıflarını dizayn ederek derslerini sınıf sistemiyle işlemektedir.
Proje Çalışmaları
Okulumuz öğrencileri okul logomuzu tasarlamış okulumuzun markalaşmasında katkıda bulunmuşlardır. Logomuzun tescili için Türk Patent Kurumu´na başvuruda bulunulmuş yakın zamanda tescillenmesi beklenmektedir.
Diğer Hususlar
Öğrencilerimi drama ve tiyatro etkinlikleri yapmaktadır. Görsel sanatlar atölyemizde resim sergisi düzenlenmektedir.